Pagini

Un monstru ce-ţi devorează sufletul.

duminică, 15 ianuarie 2012

Wind of change.


Ştiu, nu am trecut de mult pe aici şi nu am de gând să explic de ce nu am mai trecut pe aici fiindcă nu are rost şi nu cred că i-ar păsa cuiva. Bine, poate i-ar păsa.
Nu cred că am o idee pentru acest post şi, probabil, am să improvizez, ca de obicei.
Probabil unii au văzut că am schimbat titlul blogului, precum şi tema. Sincer să fiu, Back in black a fost titlul blogului atât de mult timp încât sunt sigur că am crescut cu el, dar era nevoie de o schimbare. Îmi trebuia una fiindcă şi eu m-am schimbat de acum câţiva ani. Aşa că Wind of change mi se pare potrivit - pentru blog şi pentru viaţa mea personală, de asemenea. Totul trece prin schimbări masive, deşi nu le simt atât de mult. În plus, melodia din titlu, de la Scorpions - deşi cred că ştiţi - e favorita mea. Îmi place atât de mult, e atât de frumoasă.
Tema, ei bine, am schimbat-o fiindcă fosta temă, Crazy monsters, era una pentru children şi îmi place să cred că am depăşit faza de copil. Bine, nu în totalitate fiindcă sunt ameţit şi foooarte copilăros. Probabil că aşa o să fiu şi la treizeci de ani, who knows. Însă, să spunem că blogul a depăşit tema de copil, că s-a plictisit de monstruleţi. Nu-i aşa, WoC? De asemenea, îmi e dor de primăvară, foarte dor chiar. Cât am stat în Germania, am văzut numai zăpadă - zilnic ningea, era frig sau ceaţă. Îmi e dor de copacii înverziţi, de soarele ce îşi aruncă timid razele asupra pământului îngheţat. În fine, îmi e dor de tot ce reprezintă primăvara.

*

De pe la început - bine, nu chiar început - am dorit să vă povestesc câte ceva despre castelul din imagine. Ei bine, numele său este Neuschwanstein şi se află în Hohenschwangau, în partea de sud-vest a Bavariei. Castelul a fost construit în stilul romantic de către Ludovic al doilea al Bavariei ca un omagiu pentru Wagner. De asemenea, castelul a fost construit din banii personali ai lui Ludovic, fără să se atingă deloc de banii statului.
Castelul Neuschwanstein este unul dintre cele mai frumoase monumente ale Germaniei, fiind pe locul întâi şi, de asemenea, este cel mai vizitat din întreaga ţară. De aceea, castelul este închis doar trei zile pe an - parcă - , vizitatorii dorind să-l viziteze zilnic.Tot din cauza nenumăraţilor turişti, durata turului s-a scurtat, acesta durând aproximativ 30 de minute, timp în care vizitezi doar câteva încăperi - dormitorul lui Lugwig, grota, sufrageria, Hall of Singers, bucătăria şi sala tronului. Că tot am pomenit de sala tronului, ea este cu adevărat minunată, având nenumărate picturi şi un candelabru imens, dar e ceva ciudat la ea. Nu are tron. Da, ei bine, el nu a fost niciodată terminat, aşa că Sala tronului e fără tron :]]. Grota este un remake, ea fiind o încăpere asemănătoare unei peşteri şi destul de îngustă. Se aseamănă cu o grădină de iarnă. Oricum, foarte frumoasă. The Hall of Singers este cea mai mare sală din întreg castelul unde se organizau diferite spectacole de teatru şi, dacă nu mă înşel, încă ce mai organizează tot felul de spectacole. Pe pereţii scenei sunt nişte picturi cu adevărat magnifice, ce m-au surprins. De asemenea, patul împăratului e minunat. Nu, nu că m-aş arunca în el să mă culc, dar sus, pe el sunt nişte sculpturi migăloase în stil gotic la care au lucrat oamenii patru ani. Mult de tot.
Am uitat să vă spun ceva - un lucru ce m-a impresionat enorm. Neuschwanstein este modelul după care s-au luat arhitecţii de la Disneyland când au construit castelul din Frumoasa şi Bestia. Am rămas profund impresionat de această chestie - nu ştiu de ce, dar mă gândesc cât de frumos este încât a fost admirat de francezi. Da, eu l-am văzut iarna, când o parte din el era în consolidare, dar sigur o să mă duc să îl văd şi vara, în întreaga lui măreţie.
De asemenea, castelul are 200 de camere, însă  doar 15 au fost cu totul terminate, din păcate. Mi-ar fi plăcut muuult să locuiesc în el.
Neuschwanstein se află pe vârful unui deal, în apropiere de Castelul Hohenschwangau, locul unde a copilărit Ludwig. Se află în acelaşi oraş, de altfel. Desigur, Hohenschwangau nu este atât de spectaculos precum Neuschwanstein - care impune foarte multă autoritate şi care te lasă cu gura căscată când îl vezi. După cum am spus, e pe vârful unui deal ( Neuschwanstein ) şi, pentru a ajunge acolo, poţi să mergi pe jos circa 30 de minute sau să mergi cu autobuzul sau să mergi cu trăsura. Eu am mers cu trăsura fiindcă autobuzele nu circulau în ziua respectivă şi era destul de frig pentru mersul pe jos. A fost frumos, oricum.
Biletul doar pentru Neuschwanstein costră 12 euro, iar pentru ambele castele ( Neuschwanstein şi Hohenschwangau ) costă 24 de euro - din câte ţin minte. Copiii sub 18 ani intră gratuit. :)
Oricum, eu vă recomand din inimă să vizitaţi castelul Neuschwangau, e cu adevărat minunat.

Cam atât pentru astăzi, sper că a fost un post constructiv şi plăcut.
Au revoir.

5 interesați:

Mrs. Payne spunea...

Ludovic al II-lea de Bavaria, Doamne, ce tare era tipul ăsta. Dar știi că acest castel era mai mult decât un omagiu pentru Wagner, nu ? Ludovic era îndrăgostit de el. xD Celelalte două castele le`ai văzut ? Herrenchiemsee și Linderhof.
Eu am mers vara la Neuschwanstein și am urcat cu autobuzul, dar după am mers și vreo doi kilometrii pe jos. Chiar vorbeam cu prietenii de familie cu care am mers, cum naiba au construit castelul la naiba în praznic ? Adică drumul ăla era super îngust. Am niște poze superbe de acolo, peisajul era breathless. Și eu de cum l`am văzut că are clar o legătură cu Disneyland. Dar Ludovic era obsedat și de francezi, adică Herrenchiemsee este replica castelului Versailles. Apropo, ai văzut ce izolat este castelul ? Și așa sunt și celelalte două, adică cel puțin Herrenchiemsee e pe o insulă, și de pe vaporașul care te duce acolo tot nu o poți vedea.
Apropo, copiii sub 18 ani nu intră gratuit. Eu am dat un euro jumate, sau ceva de genul.

FYI, ăsta e postul cel mai tare pe care l`ai scris vreodată. :')

Mrs. Payne spunea...

Am uitat să menționez că acest castel a fost construit după ce Ludovic s`a certat cu tatăl său, Maximillian. Și deși la început nu s`a atins de bani statului, la sfârșit nu a mai fost așa amabil, iar, din păcate, asta i`a adus moartea.

Scuze că vorbesc atâta, dar îmi place subiectul. :')

Metal. spunea...

Stiu, si mie imi place subiectul enorm de mult :)).
Da, am vizitat castelul Herrenchiemsee, care nu mi-a plăcut la fel de mult ca Neuschwanstein. N. impunea mult mai multă autoritate, părerea mea şi mi-a plăcut într-o oarecare măsură mai mult.
Şi cum Ludovic era obsedat de francezi, a construit Herrenchiemsee după modelul castelului Versailles, din Franţa :]]. Anyway, chiar a fost frumos.
La Linderhof nu am fost căci drumul respectiv era închis când am dorit să-l vizitez sooo.. maybe next time.
Să ştii că am fost iarna asta la Neuschwanstein şi era gratuită intrarea pentru copii :D.

Mrs. Payne spunea...

Dacă e să o luăm după autoritate, sunt de acord. Mie mi`a plăcut grădina de la Herrenchiemsee.
Și dacă tu zice că era gratuit la copii, atunci s`o fi schimbat din vară. ;))

Metal spunea...

Grădina chiar e frumoasă, mi-a plăcut la nebunie - mai ales că am fost acolo vara trecută :3.
Îţi spun sigur că acum copiii intră gratuit, fiindcă am fost în ianuarie 1012, deci.. :)).

Trimiteți un comentariu

Write here

Postări interesante.

 
Copyright 2009 Wind of change.. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator
Blogger Showcase