Pagini

Un monstru ce-ţi devorează sufletul.

sâmbătă, 25 februarie 2012

50 Berkeley Square

Cea mai bântuită casă din Londra.

Vi se pare sugestiv acest titlu, nu? Desigur că este fiindcă această casă aflată pe strada Berkeley la numărul 50 este cea mai bântuită locuinţă din întregul oraş. Incredibil, nu e aşa?
Am un prieten care a trecut prin zona aceea într-o seară, acum un an şi ceva. El, desigur, fiind împotriva fantomelor, ştiind sigur că ele nu există. Sau măcar încerca să se convingă de acest fapt. Însă, când trecea prin faţa acelei clădiri, a văzut lumini albastre ce  erau mult prea puternice pentru a proveni de la o lampă. Şi ce căcat de lampă are culoarea asta? A stat să privească casa aproximativ o oră şi a văzut cum culoarea se modifica. Devenea albă, apoi albastră şi neagră. 
Am studiat puţin pe net acest "fenomen" şi am descoperit mai multe povestioare - adevărate sau nu - despre această locuinţă, considerată a fi cea mai bântuită din Londra. Şi, ca să nu îmi uit ideea, aş vrea să le împărtăşesc cu voi. 

O familie s-a mutat în respectiva casă, iar fetiţa lor - de opt ani, din câte ţin minte - stătea în camera de la ultimul etaj, cea în care sunt respectivele fantome. Ea, într-un final, nu a mai dorit să stea acolo fiindcă vedea un om stând în picioare la capul patului ei.
 Fata unei alte familii a simţit un miros neplăcut în această casă, la ultimul etaj, miros ce se asemăna cu cel al urinei animalelor.
 De asemenea, mai multe persoane au locuit în respectiva casă, dar doar o singură persoană a ieşit vie din locuinţă, după o intersectare cu fantomele. Majoritatea ori au înnebunit, ori au murit.
 Celebră este povestea unui bărbat care, după ce a auzit povestea despre fantome, a decis să doarmă o noapte singur în camera de la etaj. Acesta i-a spus femeii ce avea grijă de casă că, dacă avea să sune o dată din clopoţel, totul era în regulă, iar dacă suna de două ori, trebuia să vină cu rapiditate la el. Seara, la 30 de minute după intrarea sa în cameră, s-a auzit doar un singur zgomot de clopoţel, semn că totul era în regulă, teoretic. Apoi s-au auzit ţipete, un zgomot de pistol şi clopoţelul sunând nebuneşte. Când ceilalţi oameni au dat buzna înăuntru, l-au găsit pe bărbat mort pe jos, cu o privire terifiată pe chip.
 Să nu uit. O femeie care a intrat în casă, a văzut pe un perete un aviz de la poliţie din 1900 şi ceva pe care scria că la ultimul etaj nu trebuia să se amenajeze nimic, să nu doarmă nimeni şi să nu se depoziteze nimic din cauza fantomelor.
Astfel, aceasta este povestea casei de pe Berkeley Square, la numărul 50.

Hope you liked it :).
Au revoir

O să revin cât de curând cu o istorisire despre fantomele din Turnul Londrei :D.

1 interesați:

Lorena-Shit spunea...

O.O M-au trecut fiorii.

Trimiteți un comentariu

Write here

Postări interesante.

 
Copyright 2009 Wind of change.. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator
Blogger Showcase